Vitaal op het werk

Het (thuis)werken van vandaag de dag is op zijn zachtst gezegd uitdagend te noemen. Hoewel onderzoek aantoont dat de meeste mensen het liefst één ding tegelijk uitvoeren, zijn wij gedwongen om via meerdere media tegelijk snel te reageren op issues die onze aandacht vragen. Tel daarbij op de hoeveelheid werk, de afhankelijkheid van anderen in het proces, veranderende regelgeving, etc. Geen wonder dat ons hoofd soms overloopt.

Star Vitality heeft trainingsblokken klaarliggen om uw medewerkers te leren hun dag beter in te delen, hun tijd effectiever te besteden en meer structuur te brengen in hun werkzaamheden. Uiteraard toegespitst op hun eigen werksituatie.

De werkdruk is hoog en het werk stapelt zich op. En dat terwijl u eigenlijk eens een lang weekend vrij wilt nemen. Hard werken is niet erg, maar het gevoel dat het werk nooit afkomt werkt demotiverend.

Hoe effectief bent u? In uw productiviteit, maar ook in uw communicatie? Pakt u de to-do zaken direct op of blijven ze eerst een tijd liggen? Wat is de snelste weg naar resultaat? Waarom reageren anderen niet als u ze een mail stuurt?

De training persoonlijke effectiviteit helpt u uw werk zodanig te organiseren dat u  met zo min mogelijk inspanning zo veel mogelijk resultaat bereikt. En daardoor meer ontspannen in uw werk staat.

Wat geeft uw mensen en wat kost ze energie? En is dat voor iedereen hetzelfde? Waar de een energie van krijgt kan de ander uitputten. Wat kunt u als leidinggevende of HR-manager doen om iedereen met plezier en energie aan het werk te houden?

Met de inzichten en vaardigheden van de training Vitaliserend managen bent u in staat voor iedere medewerker een plan te maken om hem of haar zo vitaal mogelijk te houden op het werk. En hoe u uw medewerkers kunt coachen om ook hun eigen verantwoordelijkheid hiertoe te nemen.

Wij komen u graag vertellen over ons vitaliteitsmodel en met u bespreken hoe dit in uw organisatie in te zetten.

Veelvuldig kort verzuim is een signaal dat een medewerker niet goed in zijn vel zit. Dit kan met het werk te maken hebben, maar het kan ook een privé reden hebben. En een beetje stress is niet erg, maar als het te lang duurt kan het schadelijke gevolgen hebben. Wat is het verschil tussen een hoge werkdruk en stress? En wat kunt u doen om het verzuim van uw medewerkers op een redelijk niveau te houden?

Star Vitality heeft een aantal trainingen op de plank liggen om u te helpen het verzuimpercentage laag te houden en om de signalen van stress en burn-out op tijd te herkennen en hier adequaat op te kunnen handelen.

Niet alleen uw medewerkers hebben een hoge werkdruk, u zelf waarschijnlijk ook. Hiervoor ziet u elkaar niet zo vaak als u en zij eigenlijk zouden willen. Of bent u er door de drukte niet helemaal bij met uw hoofd waardoor u belangrijke signalen mist.

Wist u dat naarmate een medewerker meer gestresst raakt hij of zij minder gaat communiceren en daardoor stilletjes op de achtergrond verdwijnt. Zoals een monteur verantwoordelijk is voor een goed geoliede en functionerende machine bent u als leidinggevende verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van uw medewerkers.

Star Vitality heeft een module ontwikkeld die wij de ‘nog net op tijd’ coaching noemen. Hoe herkent u de stress van uw medewerkers op tijd en hoe gaat u het gesprek hierover met hen aan? Welke adviezen hebben zij nodig om weer lekker in hun werk te komen staan?

Yoga is meer dan alleen oefeningen. Yoga is een filosofie en een levenshouding gericht op de fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid van de mens.

Welke yoga lessen kunt u toepassen in uw dagelijkse werk? Zonder dat u daarbij op een matje hoeft te gaan liggen?

Wij laten u dit graag ervaren in een korte kennismakingsworkshop. Zodat u kunt besluiten of yoga@work misschien iets is voor uw bedrijf.

De boog kan niet altijd gespannen staan. Soms is het lekker of zelfs noodzakelijk om je eens heerlijk af te kunnen reageren en/of op een gezonde manier te ontspannen.

Zenboksen is een workshop/training waarin wij het actieve (yang) van het kickboksen en het ontspannende (yin) van yoga combineren.

Drie kwartier lekker trappen en stoten op de stootkussens (en niet op elkaar) en daarna een half uur heerlijk ontspannen op de yogamat.

Om na afloop weer heerlijk zen naar huis te gaan en die nacht uitstekend te kunnen slapen.

Als werkgever kunt u uw medewerkers deze heerlijk training wekelijks of maandelijks aanbieden. Gewoon op de zaak aan het eind van een werkdag. Wij nemen alle spullen die daarvoor nodig zijn mee voor maximaal 16 personen per keer.

Lees meer

Motiverende of inzicht verschaffende lezingen voor medewerkers en leidinggevenden. Denk aan:

 • Manage je energie
 • Opkomen voor jezelf
 • Herken de signalen
 • Maak jezelf (en elkaar) niet gek!
 • First time right
 • Mindfulness op het werk

Deze lezingen kunnen worden ingepast tijdens uw werkoverleg of kwartaalmeeting. Of onderdeel zijn van het jaarlijkse uitje.

Wij denken graag met u mee.

Life and work in balance

Star Vitality heeft een uitgesproken visie op de mens en op bedrijfsvoering. Bij training en coaching, en bij de begeleiding van ingrijpende veranderings­operaties staat de mens centraal. Onze aanpak is gebaseerd op natuurlijke, organische principes van ontwikkeling en groei. De mens is immers geen machine. Wij zijn specialisten in veranderingen waar iedereen zich bij betrokken voelt.

Stel uw vraag:

  Uw trainer/coach:

  Wim Starink

  Wim heeft dertig jaar ervaring als (project)manager, business consultant en human resource manager. Als trainer is hij gespecialiseerd in interactieve en intensieve trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching, verander- en projectmanagement en inspirerend/charismatisch (zelf) leiderschap. Daarnaast coacht Wim managers en medewerkers op diverse onderwerpen.

  Wij werken
  voor:

  Banken, Dienstverlening, Farmaceutische industrie, ICT, Industrie, Onderwijs, Overheidsinstanties, Particulieren, Verzekeringsmaatschappijen, Zorgsector.