Reïntegratie en reparatie

Stress en burnout coaching

Als een medewerker uitvalt door stress of een burnout, dan wil hij of zij maar een ding… zo snel mogelijk weer ‘normaal’ aan de slag. Natuurlijk moet hij/zij uitrusten en herstellen, maar thuiszitten helpt daar niet echt mee. De kans is groot dat je gaat piekeren en hoe langer je thuis zit, hoe moeilijker het wordt om weer terug te keren.

De kans is groot dat allergieën zijn ontstaan voor situaties die de stress of burnout hebben veroorzaakt. Om die reden is het belangrijk om zorgvuldig te kijken naar welke werkzaamheden de medewerker tijdens zijn of haar herstel het beste kan uitvoeren en welke te vermijden.

De Star Vitality methode

Star Vitality heeft een herstel-methode ontwikkeld die bestaat uit drie stappen:

1. Weer zo snel mogelijk energie krijgen (STAR-methode),

2. Werken aan de factoren die de stress of burnout hebben veroorzaakt en

3. Het voorkomen van terugval.

Wij pleiten meestal voor een periode van twee weken niet werken, terwijl de medewerker aan zijn/haar energie werkt. Daarna gaat de medewerker gefaseerd weer aan het werk, waarbij het belangrijk is dat hij/zij de ruimte krijgt om eerder naar huis te gaan als het even niet gaat.

Wij komen onze bewezen methodiek graag toelichten, om dan eens een proef traject te doen met een van uw medewerkers. Over het algemeen zijn zij binnen drie tot vier maanden weer volledig aan het werk.

Geïnteresseerd?

Neem contact op via dit formulier

Stel uw vraag:

  Uw trainer/coach:

  Wim Starink

  Wim heeft dertig jaar ervaring als (project)manager, business consultant en human resource manager. Als trainer is hij gespecialiseerd in interactieve en intensieve trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching, verander- en projectmanagement en inspirerend/charismatisch (zelf) leiderschap. Daarnaast coacht Wim managers en medewerkers op diverse onderwerpen.

  Wij werken
  voor:

  Banken, Dienstverlening, Farmaceutische industrie, ICT, Industrie, Onderwijs, Overheidsinstanties, Particulieren, Verzekeringsmaatschappijen, Zorgsector.